Prisade kocken till Växjö
MAT2019, som arrangeras 13-14 september i år, gästas av stjärnkonditorn och kocken Marie Skogström. Hon kommer bland annat att laga mat i Matsvinnsköket i Konserthusparken och sitta i juryn för Riksfinalen i Årets Ekokock.
Marie Skogström har bland annat arbetat på PM & Vänner i Växjö, vunnit Dessertmästarna 2013, guld i Coupe dessert och fått medalj i ”Årets kvinnliga kock”. Sedan 1999 driver hon och maken Peter restaurangen Mat & Vin i Slottsparken i Malmö.
Hon kommer att laga mat i Matsvinnsköket, där matbutiker i Växjö har donerat svinnvaror som sedan förvandlar till smakrika rätter till evenemangets besökare.
– Förra året gick det åt sammanlagt 5 ton mat, mat som annars skulle ha slängts helt i onödan. Vi vill uppmärksamma den viktiga frågan om matsvinn som är ett av miljömålen i Agenda 2030. Det känns extra roligt att i år få besök av Marie som har en anknytning till Småland, säger Calle Sand, projektledare för MAT.