Annons

Prisade kocken till Växjö

Växjö • Publicerad 10 augusti 2019
Arkivbild.Foto: Filip Sjöfors

MAT2019, som arrangeras 13-14 september i år, gästas av stjärnkonditorn och kocken Marie Skogström. Hon kommer bland annat att laga mat i Matsvinnsköket i Konserthusparken och sitta i juryn för Riksfinalen i Årets Ekokock.

Marie Skogström har bland annat arbetat på PM & Vänner i Växjö, vunnit Dessertmästarna 2013, guld i Coupe dessert och fått medalj i ”Årets kvinnliga kock”. Sedan 1999 driver hon och maken Peter restaurangen Mat & Vin i Slottsparken i Malmö.

Annons

Hon kommer att laga mat i Matsvinnsköket, där matbutiker i Växjö har donerat svinnvaror som sedan förvandlar till smakrika rätter till evenemangets besökare.

– Förra året gick det åt sammanlagt 5 ton mat, mat som annars skulle ha slängts helt i onödan. Vi vill uppmärksamma den viktiga frågan om matsvinn som är ett av miljömålen i Agenda 2030. Det känns extra roligt att i år få besök av Marie som har en anknytning till Småland, säger Calle Sand, projektledare för MAT.

.Foto: Lars-Goran Rydqvist
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons