Annons

Prisade Växjöföretaget förvärvar verksamhet

Växjö • Publicerad 21 november 2021
Ulrica Olsson, Mats Olsson, Mattias Söderqvist och Christer Hagberg.
Ulrica Olsson, Mats Olsson, Mattias Söderqvist och Christer Hagberg.Foto: Pressbild

Växjöbolaget Alutrade, som under 2021 går mot ett rekordår med över 200 miljoner kronor i omsättning, förvärvar aluminiumföretaget MBO Tradings verksamhet.

MBO Trading startades i Växjö 2011 av Mats Olsson och blev 2016 utsett till Superföretag av Veckans Affärer. De senaste fyra åren har verksamheten bedrivits från Ystad och MBO Trading kommer verksamhetsåret 2020-2021 att nå en omsättning på nästan 35 miljoner kronor.

Annons

– Vi ser förvärvet av rörelsen i MBO Trading som en ypperlig möjlighet för Alutrade att växa ännu snabbare än vad vi gör idag. Dessutom tror vi kunna nyttja ett antal synergieffekter - dels får vi möjlighet att utveckla en kundstock med intressanta kunder, dels får vi möjlighet att samarbeta med de leverantörer som MBO arbetar med, säger Mattias Söderqvist, vd och delägare på Alutrade.

Alutrade invigde i september en utbyggnad på över 1 000 kvadratmeter och har redan planer på ytterligare en utbyggnad inom några år. Dessutom utsågs Mattias Söderqvist och Christer Hagberg till Årets Företagare i Växjö.

I förvärvet ingår verksamheten men ingen personal. MBO Trading kommer i fortsättningen att bedrivas från kontoret i Växjö.

– Det känns som en mycket bra lösning för mig och Ulrica då vi vet att Alutrade kommer ta hand om våra kunder på ett väldigt bra sätt. Dessutom är vi övertygade om att Alutrade har möjligheter att utveckla samarbetet med våra kunder ytterligare, säger Mats Olsson, vd och ägare till MBO Trading.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons