Annons

Priserna på bostadsrätter på väg uppåt

Växjö • Publicerad 5 oktober 2018
Foto: Nadia Hagberg

Både i Växjö och i Kronobergs län har priserna på bostadsrätter börjat leta sig uppåt igen, skriver Smålandsposten.

Från bottennivån på 23 760 kronor per kvadratmeter från juni tidigare i år har nu siffrorna i Växjö letat sig upp till 25 515 kronor. Toppen var i augusti 2017 då summan låg på 28 685 kronor per kvadratmeter.

Annons

För att rensa bort säsongsvariationer och tillfälliga avvikelser redovisar Mäklarstatistik tre månaders glidande medelvärde. I Växjö har det på tre månader stigit med 5,3 procent, medan det på tolv månader fortfarande är minus 12,3 procent, enligt Smålandsposten.

– Trots större medvetenhet om bostadsrättsföreningars skuldsättning samt osäkerhet efter riksdagsvalet fortsätter bostadsrättspriserna att återhämta sig. Efterfrågan lyckas leva upp till det historiskt höga utbudet i Kronoberg, vilket är ett tydligt tecken på att det finns en stark köpvilja på marknaden just nu, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i en kommentar till Smålandsposten.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons