Annons

Prishöjningen i kollektivtrafiken i Växjö

Växjö • Publicerad 18 november 2019
.
.Foto: Urban Nilsson

Från och med den 15 december höjs priset på enkel- och periodbiljetter i kollektivtrafiken. Länstrafiken Kronoberg ändrar sina taxor enligt beslut i Regionfullmäktige i september i år. I samband med prishöjningen blir även alla stads- och regionbussar kontantfria.

Priset för resor i en zon i Växjö stadstrafik höjs med 3 kronor för enkelbiljett från 27 kronor till 30 kronor och 30-dagarsbiljetten höjs med 60 kronor från 540 kronor till 600 kronor. Även i Regiontrafiken kommer det att bli nya priser. En 30-dagars periodbiljett mellan Ljungby-Älmhult kommer att höjas med 10 kr till 980 kr och om man gör samma resa med en enkelbiljett kommer denna att höjas med en krona till 74 kronor.

Annons

– Kostnader för drivmedel och personal ökar och därför gör vi nu en prishöjning. Det är fortfarande billigt att resa kollektivt i Kronoberg jämfört med att ta bilen. Väljer man buss eller tåg som färdmedel så gör man även miljön en tjänst eftersom våra fordon går på förnybara drivmedel, säger trafiknämndens ordförande Carina Bengtsson (C).

Den genomsnittliga prishöjningen i Taxa 2020 uppgår till 1,7 % för periodbiljetter och 2,5 % för enkelbiljetter.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons