GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Prisutvecklingen på bostadsrätter i Växjö bland den lägsta i hela landet

Växjö • Publicerad 1 oktober 2021
Foto: Nadia Hagberg

Under pandemin har fler objekt på bostadsrättsmarknaden sålts och priserna har stigit kraftigt på de flesta håll i Sverige.

Fastighetsbyrån har med hjälp av siffror från Svensk mäklarstatistik presenterat hur det ser ut om man tittar på en femårsperiod. Priserna stigit med 22 procent på riksnivå och med 8 procent i Kronobergs län.

Kronoberg är det län med lägst prisutveckling i landet. Enligt statistiken har Växjö den nionde sämsta procentuella prisutvecklingen på bostadsrätter av alla kommuner i Sverige. Priserna i Växjö har på fem år stigit med åtta procent, vilket motsvarar en värdeökning på 142 637 kronor.

– Jag är inte särskilt förvånad över resultatet, det är köparens marknad. Växjö hade exempelvis en enorm uppgång på bostadsrätter fram till 2017, men sedan har det stagnerat eftersom att det byggdes väldigt mycket nyproduktion och marknaden blev lite mättad. Nu byggs det inte lika många bostadsrätter i centrum så jag tror att marknaden kommer ”ifatt”, säger Jonas Magnusson, franchisetagare och fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Växjö.

Bland Kronobergs läns kommuner har bostadsrättspriserna stigit mest procentuellt sett i Ljungby med 86 procent, följt av Alvesta med 57 procent. I Ljungby har priserna ökat med 497 114 kronor på fem år och i Alvesta är värdeökningen 364 583 kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.