Annons

Privat bolag ska radera sjukvårdskö

Växjö • Publicerad 7 mars 2019
.
.Foto: Barometern-OT

Region Kronoberg köper in ett privat bolag, som ska radera röntgenkön till datortomografiundersökningar i Kronobergs län. Väntetiden är för närvarande nästan 30 veckor och totalt omkring 300 patienter väntar på sin tur.

Med hjälp av några röntgensköterskor från Soodia AB ska kön betas av på kvällar och helger under två veckors tid. Satsningen ska starta i slutet av mars och sker i regionens lokaler och med regionens maskiner.

– Vanligast är väl att man tar in hyrpersonal men de ersätter bara en schemarad. Här tar vi tag i hela kön på en enda gång. Och det här är en bättre ekonomisk lösning för oss. Just nu har vi heller ingen möjlighet att bemanna maskinerna de här tiderna, säger Fredrik Larsson, verksamhetschef för röntgen i Kronoberg, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons