Annons

Problem efter nya avtalet

Växjö • Publicerad 10 november 2018
Foto: Pressbild

Från och med den 1 oktober har Region Kronoberg gått in i ett nytt textilavtal med Textilia. Drygt en månad senare har ett par problem uppstått och det är brist på några av klädesplaggen, som gör att regionen tillfälligt återinför en del av de gamla plaggen.

Bristen beror bland annat på att vissa verksamheter lagrar för mycket kläder i omklädningsskåp och i andra utrymmen samt att verksamheter har gjort större beställningar på kläder än vad som faktiskt går åt. Dessutom har de tidigare storlekarna omvandlats till nya, vilket har lett till att vissa storlekar efterfrågas i mycket högre utsträckning än beräknat.

Det är framför allt brist på byxor i small och medium. Det gör att Region Kronoberg tillfälligt återinför de gamla byxorna i vissa verksamheter och Textilia ska sy upp fler byxor i de storlekar som saknar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons