Annons

Problem när myndigheten flyttar

Växjö • Publicerad 25 juni 2018
Foto: Robin Sparf

VXOnews har i en rad artiklar skrivit om att Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor ska flytta från Stockholm till Växjö innan den 1 februari nästa år.

På huvudkontoret i Stockholm arbetar för närvarande ungefär 60 anställda. Det är bara två av dem som ska flytta med när myndigheten omlokaliseras till Växjö. Generaldirektören Lena Nyberg räknar med att mellan 60 och 70 personer kommer att behöva rekryteras. Men flytten medför också problem med bristande specialkompetens.

– På den här myndigheten har vi haft människor som är Sveriges ledande experter på våldsprevention och ungdomsperspektiv. Den typen av expertkompetens försvinner och går inte att rekrytera i Växjö. Under de första åren kan vi behöva skola in folk och inte leverera lika mycket som vi gjort tidigare. Men det är också något som vår uppdragsgivare räknar med och förstår, säger Lena Nyberg till DN.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons