Annons

Profilen tilldelas stipendium

Växjö • Publicerad 1 april 2020
Foto: Fotograf Tommy Durath AB

Trädgårdsmästaren och trädgårdsdesignern Kajsa Vildängen, uppvuxen och bosatt utanför Växjö, tilldelas 2020 års Stipendium till Ulla Molins minne.

”Kajsa Vildängen är en äkta småländsk entreprenör med trädgården som redskap. Hon lockas av den obrukade markens möjligheter och potentiella utveckling. I farmors blomstrande trädgård föddes hennes stora intresse för det som spirar och gror. Hon har en passion för trädgårdsmästaryrket och hennes idérikedom har lämnat mästerliga spår i välrenommerade publika anläggningar som Astrid Lindgrens Näs och Norrvikens trädgårdar”, står det i motiveringen.

Annons

Stipendiet inrättades av park- och trädgårdsnätverket Swedish Gardens, i samarbete med Tankesmedjan Movium vid SLU och Höganäs kommun, för att hedra minnet av trädgårdsarkitekten, journalisten och folkbildaren Ulla Molin, som levde och verkade mellan 1909 och 1997.

Mottagaren erhåller diplom, blomsterbukett samt en stipendiesumma på 10 000 kr. En ceremoni kommer att ske vid ett senare tillfälle på grund av coronaviruset.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons