GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Prognos: Arbetsmarknaden i Kronoberg ser ljus ut

     Kronoberg • Publicerad 24 september 2021
     Alexandra Stråberg
     Alexandra Stråberg
     Foto: Pressbild

     Länsförsäkringar har gjort en makroekonomisk prognos, där de spår en något starkare tillväxt i Sverige. Enligt Länsförsäkringar ser arbetsmarknaden i Kronoberg ljus ut.

     – I Kronobergs län ligger arbetslösheten nära riksgenomsnittet och här har vi sett en fortsatt sjunkande arbetslöshet under sommaren. Arbetslösheten har nu sjunkit från 8,7 till 8,4 procent, säger Alexandra Stråberg, chefsekonom på Länsförsäkringar.

     Länsförsäkringar räknar med två år av mycket kraftig återhämtning i den svenska ekonomin och spår en BNP-tillväxt under 2021 på hela 4,1 procent och på 3,6 procent under 2022.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.