GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Prognos: Kostnaden för nya station- och kommunhuset minskar med flera miljoner

     Växjö • Publicerad tisdag 09:07
     Den 27 september öppnar Växjös vardagsrum och stationsdelen.
     Den 27 september öppnar Växjös vardagsrum och stationsdelen.
     Foto: Lars-Göran Rydqvist

     Om knappt två veckor ska stationsdelen i Växjö station- och kommunhus invigas. Nu rapporterar Växjö kommun om att prognosen för bygget fortsätter att visa på kostnadsförbättringar.

     Årets tredje ekonomiska sammanställning för byggnationen visar en prognostiserad kostnad på 570 miljoner, vilket innebär minskade kostnader på ytterligare cirka åtta miljoner kronor jämfört med förra prognosen.

     Förbättringarna är enligt kommunen en fortsatt följdeffekt av att all projektering och alla avtal med underentreprenörer är klara. Kostnader som tidigare varit prognostiserade är avslutade och vissa arbeten och material har därmed gett lägre kostnader än vad som varit prognostiserat.

     – Tack vare engagerade medarbetare, bra samarbete och styrning på alla nivåer fortsätter siffrorna att peka åt rätt håll. Jag ser fram emot när vi om två veckor kan öppna upp och visa Växjös vardagsrum och stationen för alla Växjöbor och besökare, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

     Mellan prognos 1 år 2019 och prognos 3 år 2021 har kostnaden gått från 649 till 570 miljoner.

     Avtalet med Skanska innehåller även ett index som reglerar entreprenörens kostnadsutveckling. Indexberäkningen är fastställd till cirka 25 miljoner, vilket gör att den nya prognosen med index är på 595 miljoner (570 + 25 miljoner). Vid kontraktsskrivningen var summan inklusive index på 613 miljoner (585 miljoner + 24 miljoner).

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.