Annons

Projektet får över åtta miljoner kronor

Växjö • Publicerad 23 juli 2019
Foto: Företagsfabriken

Företagsfabriken i Kronoberg har beviljats finansiering om över åtta miljoner kronor av Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna med medel från EU:s regionala utvecklingsfond via Tillväxtverket. De ska under tre år vidareutveckla den regionala företagsinkubatorn genom projektet FRAMINK, som är för Framtida Inkubatorn i Kronoberg.

– Det är roligt att Tillväxtverket vill se innovationer från Kronobergs företag nå framgång och växa även på internationella marknader, säger Johan Vaernholt, affärsutvecklingsansvarig på Företagsfabriken, och Sandra Ruuda, vd på Företagsfabriken i Kronoberg.

Projektet ska möjliggöra för flera av regionens entreprenörer att lösa morgondagens samhällsproblem genom innovativa lösningar och bidra till att fler potentiella innovativa entreprenörer ansöker till Företagsfabriken. Dessutom är målet att en större andel av dessa företag ska etablera sig på den internationella marknaden och omsätta minst 30 miljoner kronor per år.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons