Annons

Rädd för tågolyckor vid lekplats i Växjö

Växjö • Publicerad 8 maj 2019
Linnés lekplats
Linnés lekplats

Lekplatsen Linnés värld invigdes i Linnéparken för ungefär två år sedan. Lekplatsen är väldigt uppskattad av såväl skolor och förskolor som föräldrar med sina barn. Linnés värld är belägen i närheten av järnvägsspåret i centrala Växjö, vilket oroar Martin Edberg (S).

Växjöpolitikern berättar att avgränsningen vid spåret är i form av gles växtlighet, där ett barn väldigt enkelt skulle kunna gå upp på spåret och han vill nu se över säkerheten på platsen.

Annons

– Sen om det är kommunens ansvar eller trafikverkets måste chefen för tekniska förvaltningen avgöra. Det har jag ingen uppfattning om. Sofia Stynsberg behöver ta kontakt med de myndigheter som krävs för att förbättra säkerheten vid den aktuella platsen. Det är ett stort problem och därför måste vi skyndsamt åtgärda detta. Det vore förödande om det hände någonting, säger Martin Edberg i en intervju med VXOnews.

Han förklarar att han har skrivit till tekniska nämnden och att det nu är upp till tekniska nämndens ordförande Sofia Stynsberg (M) att ta tag i problemet.

“Uppdraget återrapporteras till nämnden i augusti,” förklarar Martin Edberg i ett brev till Tekniska nämnden.

Thea KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons