unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Räddningstjänsten rycker ut på hundratals självmordslarm varje år

Joakim Karlsson. Värends räddningstjänst.
Joakim Karlsson. Värends räddningstjänst.
Foto: Lydia Arvidsson Shukur

Det är omkring 30 personer som tar sitt liv i Kronobergs län varje år. Räddningstjänsten får rycka ut på hundratals självmordslarm varje år.

– Det är otroligt ledsamma siffror och det finns ett enormt jobb att göra när det gäller prevention. Det är fruktansvärt, ett av de absolut värsta uppdragen våra medarbetare behöver åka ut på, och det är inte sällan det är unga människor det handlar om, säger Joakim Karlsson, chef på Värends räddningstjänst, till P4 Kronoberg.

Förra veckan, den 10 september, var det den internationella suicidpreventiva dagen, en dag som lanserats av Världshälsoorganisationen WHO för att sätta arbetet med att förhindra självmord på agendan.