Annons

Räddningstjänstens uppmaning i Växjö

Växjö • Publicerad 6 februari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Under onsdagens snöväder har flera olyckor inträffat i Kronobergs län. En lastbil var inblandad i en våldsam krock med en stillastående bil mellan Alvesta och Växjö och under tidiga kvällen kolliderade två personbilar på riksväg 25, i närheten av Risinge. I Vislanda kolliderade en personbil och en mindre buss med varandra under eftermiddagen och i Älmhult kolliderade två personbilar.

Nu uppmanar räddningstjänsten i Växjö till försiktighet på vägarna.

Annons

– Det kan vara väldigt halt på sina platser, vi uppmanar alla att ta det försiktigt i trafiken, säger Carl-Johan Sjöstrand, räddningschef i beredskap vid Värends räddningstjänst, till Smålandsposten.

Under eftermiddagen har det varit risk för snö- och slaskhalka i samband med att ett område med blösnö passerat länet. Under kvällen är temperaturen runt noll och det är risk för ishalka.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons