Annons

Räddningstjänstens uppmaning inför stormovädret: "Håll er hemma"

Kronoberg • Publicerad 29 januari 2022
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Roger Carlsson

Stormen Malik drar in över Kronoberg under lördagskvällen och SMHI räknar med stormbyar på upp till 30 m/s. Med anledning av det har flera myndigheter i länet gått ut med en varning till allmänheten om att vara försiktiga.

– Håll er hemma och inomhus och titta över ert närområde så att det inte flyger runt saker. Man ska också vara mer försiktig i allmänhet i ett sådant här läge kan det vara svårare för ambulans att komma fram än vanligt, om man exempelvis bryter benet kan det vara längre till hjälpen, säger Jalle Karlsson, räddningschef i beredskap i Växjö, till Smålandsposten.

Annons

"Den som ska ge sig ut i trafiken när det blåser som mest bör överväga om resan kan vänta, för att minimera risken för eventuella olyckor", skriver polisen i region Syd.

Länsstyrelsen i Kronoberg skriver på sin Facebook:

"Tänk på att snöra fast lösa föremål utomhus, att det kan finnas risk för lösa föremål som flyger omkring och att det kan bli svårt med framkomligheten på vägar på grund av nedfallna träd. Läs mer på SMHIs hemsida"

Växjö kommun uppmanar till försiktighet i ett inlägg på Facebook:

"Det kommer blåsa kraftigt idag och imorgon med risk för nedfallna träd och grenar. Var försiktig om du är ute i skogen eller i våra naturreservat, men även om du går i våra parker och alléer."

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons