Annons

Räkpasta med lime och fänkål

Publicerad 25 juli 2016
Foto: Lina Ländin
Foto: Lina Ländin

Hej, Linas Kök här!

En underbar helg är till ända och jag har njutit av både sol, hojåkning och lite kockjobb. Denna vecka tänkte jag bjuda på en enkel och god pasta med räkor. Här blandar jag både svenska räkor och scampi men för er som är motståndare till scampi pga miljöpåverkan så kan ni skippa dem och bara köra med vanliga räkor. Valet är fritt och gott blir det ändå!

Annons

Räkpasta med lime och fänkål

Ingredienser till 4 portioner

Tid: Ca 30 min

300 g färska räkor

8 st tigerräkor

rivet skal från 1 lime

1 liten fänkål

1 gul lök

1 solo vitlök

1 dl räkfond (alt 1 fiskbuljongtärning + 1 dl vitt vin)

Annons

3 dl grädde

en skvätt vit balsamvinäger

salt

peppar

färsk timjan

smör

1. Skär lök och fänkål i tunna strimlor.

2. Hacka vitlöken.

3. Riv limeskalet fint.

4. Smält smör i en panna och fräs alltsammans utan att få färg.

Annons

5. Tillsätt buljongen och låt koka in något.

6. Tillsätt grädde och vinäger. Smaka av med salt o peppar.

7. Låt sjuda tills såsen blivit krämig.

8. Skala räkorna.

9. Stek scampin hastigt runt om i smör.

10. Lägg ner de färska räkorna i såsen precis innan servering.

11. Servera med tagliatelle och garnera med lite färsk timjan.

Lina Ländin

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons