Annons

Rapport om simhallen presenterad – så lyder slutsatsen

Växjö • Publicerad 14 september 2021
Växjö simhall.
Växjö simhall.Foto: Lena Gunnarsson

I början av 2021 väntades politikerna besluta om förslaget att bygga en ny simhall i anslutning till den gamla simhallen och inte renovera den gamla simhallen för sim och bad. Men beslutet sköts fram på grund av synpunkter på de beräkningar som var gjorda. Istället beställdes en extern oberoende utredning i syfte att få ett ännu bättre underlag inför beslut.

Under tisdagen presenterade We Group sin rapport. Deras slutsats till Växjö kommun är att inte renovera befintlig simhall till nytt badhus eftersom de menar att byggnaden inte är lämplig i ett längre perspektiv då den byggnadsteknisk är förbrukad.

Annons

We Group ser däremot möjligheten att anpassa byggnaden för annan verksamhet än badhus, samt att använda kommunens mark söder om befintlig simhall till ett framtida badhus.

– Den externa utredningen ger ett gediget underlag och bra komplement till de utredningar som tidigare tagits fram. Resultatet indikerar tydligt på att vi behöver gå vidare med att undersöka möjlig byggnation på den södra tomten. Men först behöver respektive parti fundera och diskutera hur vi tillsammans kan få till en långsiktighet och hållbar lösning för Växjöborna, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons