Annons

Rattfyllerist i biljakt - stoppades av spikmatta

Växjö • Publicerad 30 maj 2018
Foto: Paul Madej

Vid två tillfällen i april stal en 42-årig man bensin från en mack i Växjö. Samma månad var mannen inblandad i en polisjakt. Nu åtalas han bland annat för ringa stöld, grov olovlig körning, märkesförfalskning och grov vårdslöshet i trafik.

Mannen blev påkommen den 11 april, i samband med sin andra bensinstöld. 42-åringen körde bil trots att han saknar körkort och han ska dessutom ha monterat en annan registreringsskylt på ett fordon.

Annons

Den 18 april stoppades mannen rattfull på Kostavägen i Lessebo. Han var påverkad av amfetamin och MDMA. Dessutom hade han en kniv på sig.

En vecka senare stoppades mannen än en gång drogpåverkad i en bil. Detta efter en polisjakt där patrullerna fick stopp på mannen tack vara en utlagd spikmatta på riksväg 25. Mannen ska, enligt åtalet, ha kört i ungefär 170 kilometer i timmen och på fel sida av vägen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons