unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Region Kronoberg delar ut pengar till idrotten

Utvecklingsnämnden för Region Kronoberg regional delar ut stöd till idrottsrörelsen i länet. 1,5 miljoner kronor kommer att betalas ut.

– Vi vet hur tufft det är för idrottsföreningar i pandemins spår och därför vill vi hjälpa till för att garantera ett aktivt föreningsliv i hela länet. Idrottsrörelsen är viktig för den sociala hållbarheten och ett attraktivt Kronoberg, säger Thomas Ragnarsson (M), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Totalt är 437 föreningar i Kronoberg anslutna till riksidrottsförbundet.

I ett pressmeddelande skriver Region Kronoberg: ”Medlen går till RF-SISU Småland som får 1,5 miljoner kronor för vidareförmedling till länets Specialidrottsdistriktsförbund (SDF) i år. SDF är en viktig del av idrottsrörelsens infrastruktur genom utbildningsverksamhet, läger och stöd till de enskilda föreningarna. Verksamheten har inte kunnat dra nytta av de statliga krisstöden. Utbetalningarna görs omgående efter behovsprövning av RF-SISU Småland enligt deras ordinarie struktur för stöd till SDF.”