Annons

Region Kronoberg delar ut pengar till idrotten

Kronoberg • Publicerad 21 november 2020

Utvecklingsnämnden för Region Kronoberg regional delar ut stöd till idrottsrörelsen i länet. 1,5 miljoner kronor kommer att betalas ut.

– Vi vet hur tufft det är för idrottsföreningar i pandemins spår och därför vill vi hjälpa till för att garantera ett aktivt föreningsliv i hela länet. Idrottsrörelsen är viktig för den sociala hållbarheten och ett attraktivt Kronoberg, säger Thomas Ragnarsson (M), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Annons

Totalt är 437 föreningar i Kronoberg anslutna till riksidrottsförbundet.

I ett pressmeddelande skriver Region Kronoberg: ”Medlen går till RF-SISU Småland som får 1,5 miljoner kronor för vidareförmedling till länets Specialidrottsdistriktsförbund (SDF) i år. SDF är en viktig del av idrottsrörelsens infrastruktur genom utbildningsverksamhet, läger och stöd till de enskilda föreningarna. Verksamheten har inte kunnat dra nytta av de statliga krisstöden. Utbetalningarna görs omgående efter behovsprövning av RF-SISU Småland enligt deras ordinarie struktur för stöd till SDF.”

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons