Annons

Region Kronoberg får 50 miljoner

Växjö • Publicerad 18 december 2019
Foto: Johan Christensen

Region Kronoberg får sammanlagt 50 miljoner kronor av den statliga kömiljarden. Kömiljarden är ett incitament från regeringen för att stötta landets regioner ekonomiskt när det gäller att förbättra tillgängligheten i vården.

Jämfört med 2018 år väntetider har tillgängligheten till ett första besök inom specialistvården i Region Kronoberg förbättrats med mellan fyra och fem procentenheter.

Annons

– Våra medarbetare har gjort ett mycket bra arbete under 2019 för att öka tillgängligheten och därmed korta våra köer. Vi har fortfarande mycket arbete kvar att göra, men vi är på god väg. Genom att korta köerna får vi extra statsbidrag som vi kan använda för att korta köerna ännu mer. Det är viktigt att vi fortsätter fokusera på dessa frågor, säger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M) via ett pressmeddelande.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons