Annons

Region Kronoberg inledde bygge – utan klartecken

Kronoberg • Publicerad 8 februari 2020
.
.Foto: Smålandsposten

Region Kronoberg tvingas betala en sanktionsavgift efter att ha påbörjat ett bygge utan startbesked. Vid ombyggnationen av lasarettet i Ljungby har moduler satts upp som används som jourrum för läkare. Men regionen hade inte fått något startbesked innan bygget påbörjades.

– Det gick helt enkelt lite fort i samband med att leveranserna aviserades. Det blev bråttom med att få igång markarbeten och startbeskedet glömdes bort. Det är ett mänskligt misstag, startbesked är ett lagkrav i samtliga byggprojekt och är inget okänt av projektledarna, säger Patrik Hjelm, fastighetschef i Region Kronoberg.

Region Kronoberg ska ha upptäckt missen och stoppade bygget i slutet av november 2019. Den 20 december återupptogs arbetet efter att Region Kronoberg fått startbesked.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons