Annons

Region Kronoberg ökar mest på lista

Växjö • Publicerad 31 maj 2020

Varje år granskar Miljöfordon Sverige kommuners och regioners fordonsflottor ur ett miljöperspektiv. Årets rapport visar att Region Kronoberg har ökat mest i hela landet.

”I år tar Region Kronoberg hem seger i störst förbättring för Regioner. Det beror till största delen att man ökat sitt gasbilsinnehav men också att man har fler dieselfordon godkända för drift med HVO100. Region Kronoberg har fortfarande en hög andel etanolfordon som är både miljöbil och fossiloberoende”, skriver Miljöfordon Sverige i sin rapport.

Annons

– Det är roligt att vårt beslut att satsa på en fossilfri fordonsflotta blir verklighet och att vår fordonsflotta förbättrats så mycket under året, säger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M).

Länstrafiken Kronobergs stadsbussar i Växjö går på biogas och om tre år ska de gå på el samtidigt som regionbussar till stor del ska drivas med biogas.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons