GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Region Kronoberg öppnar upp för allmän provtagning

     .
     .
     Foto: Tomas Nyberg

     Region Kronoberg öppnar upp för allmänheten. Från och med onsdagen den 8 juli får personer med symptom testa om de har en pågående covid-infektion eller inte. Detta ska kunna göras på alla vårdcentraler i Kronobergs län och ska vara kostnadsfritt.

     – Patienten får instruktioner vid kontakten med vårdcentralen – man kan alltså inte komma på drop-in. Om det blir aktuellt med självtest får patienten ett provtagningskitt samt instruktioner om hur provet ska lämnas in. På en del vårdcentraler, utifrån lokala förutsättningar, kommer vårdpersonalen att göra provtagningen på plats, berättar Catrin Mård, biträdande verksamhetsområdeschef för primärvård och rehab i Region Kronoberg i ett pressmeddelande.

     Läs mer