unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Region Kronoberg vänder sig till regeringen

De generella statsbidragen som regeringen har tillskjutit på grund av coronapandemin skulle ge Kronoberg 132 miljoner kronor, en summa som inte är tillräckligt för att täcka de uteblivna skatteintäkter som väntas med anledning av pandemin. Därför har regionstyrelsen nu beslutat att skriva till regeringen och riksdagens gruppledare om behovet av ekonomisk kompensation för att möta de utmaningar Region Kronoberg står inför.

– Vi välkomnar regeringens och samarbetspartiernas beslut att tillskjuta ytterligare 15 miljarder i generella statsbidrag till kommuner och regioner, men vi ser tyvärr att det inte räcker, därför har vi skrivit till regeringen för att uppmärksamma dem om de konsekvenser pandemin har fått och kommer att få för vår region, och varför nya ekonomiska resurser är nödvändiga säger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M).

Inställda operationer, verksamheter på halvfart, en anstängd situation inom äldreomsorgen och minskade intäkter för länstrafiken får stora konsekvenser.

– Allt detta måste vi komma till bukt med så snart pandemin är över. För att klara det kommer både regionen och kommunerna behöva ökat stöd i form av mer pengar till välfärden. Det är vårt gemensamma budskap både till regeringen och till riksdagens partier som faktiskt beslutar om budget för landet, säger regionstyrelsens 2:e vice ordförande Henrietta Serrate (S).

Läs mer

Bil i olycka på länsväg

Nyheter

Bil i olycka på länsväg

Viltolycka utanför Växjö.

.

Nyheter

16-åring skulle gripas av polis – gjorde motstånd

Kille misstänks för våldsamt motstånd.

Trafikolycka i Växjö – bil körde in i träd

Nyheter

Trafikolycka i Växjö – bil körde in i träd

En person uppges vara kvar i bilen.

Vårdslöshet i trafik i Växjö

Nyheter

Vårdslöshet i trafik i Växjö

Container med metallskrot tappades på riksväg.

Regionen satsar på mammografin

Nyheter

Regionen satsar på mammografin

”Vi gör den här satsningen för att ingen kvinna ska behöva vänta på sin undersökning längre än nödvändigt”.

Växjöföretag till börsen – ägaren säljer för 74 miljoner

Nyheter

Växjöföretag till börsen – ägaren säljer för 74 miljoner

”Vi huvudägare har ställt upp på att göra det för att kunna få ägarspridning”.