Annons

Region Kronoberg vidtar åtgärder på grund av ökad smittspridning

Växjö • Publicerad 5 juli 2022
Centrallasarettet i Växjö.
Centrallasarettet i Växjö.Foto: Jonas Engman

Smittspridning av coronaviruset har ökat något under den senaste tiden i Kronobergs län. Region Kronoberg återinför nu några tidigare åtgärder. Detta för att minimera risken att patienter ska smittas, skriver de i ett pressmeddelande. Åtgärderna gäller från och med den 6 juli.

– För fyra veckor sedan hade vi 27 bekräftade fall i länet, förra veckan var samma siffra 54. Det är ingen stor ökning och inte många fall jämfört med mitt i pandemin, men det är en faktisk ökning som vi och andra regioner tar på allvar, säger Hampus Hjorton, biträdande smittskyddsläkare.

Annons

De åtgärder som inför är följande:

* Inneliggande patienter får ta emot två till tre besökare åt gången under enhetens fastställda besökstid. Besökaren kommer att få svara på frågor om symtom och andra nyliga kontakter och ombes att hålla avstånd. Vid vård i livets slutskede kan undantag göras.

* Medarbetare med symtom på covid-19 ska isolera sig i väntan på provtagning.

* Medarbetare ska använda munskydd vid nära kontakt med patient.

* Medarbetare ska hålla avstånd till andra medarbetare. Kan inte avstånd hållas ska munskydd användas.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons