Annons

Regionanställda flyttar över 100 veckors semester

Växjö • Publicerad 14 juni 2020
Maria Wiltz, sjukhuschef
Maria Wiltz, sjukhuschefFoto: LENA GUNNARSSON

Under sommaren kommer tre fler avdelningar i Region Kronoberg att vara öppna jämfört med tidigare somrar på grund av covid-19. På grund av pandemin blir det i sommar färre sammanslagningar av avdelningar på sjukhusen, eftersom misstänkta och konstaterade fall av covid-19 vårdas separerade från andra.

Enligt Region Kronoberg har personal valt att flyttat över 100 veckors semester för att sjukvården ska klara den ökade belastning som covid-19 innebär.

Annons

– Personalen har avstått betydligt fler veckor än tidigare somrar och tagit del av sommarförmånen. Jag tror att det till stor del beror på lojalitet i den här krisen, vilket vi är tacksamma för, säger sjukhuschefen Maria Wiltz.

Det kommer i sin tur innebära att fler medarbetare behöver ta semester under hösten, vilket kan leda till ett behov av mer hyrpersonal.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons