GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Regionen börjar erbjuda vaccinering för fler

     Växjö • Publicerad 7 april 2021
     .
     .
     Foto: LENA GUNNARSSON

     Under onsdagen meddelade Region Kronoberg att det blir vaccinationsstart för personer födda 1956 eller tidigare. Samtliga kronobergare över 65 år är nu välkomna att boka tid för vaccinering mot covid-19.

     – Tack vare goda leveranser av vaccin kan vi nu öppna upp för alla 65+. Vi har jobbat hårt för att ställa om verksamheten för att klara att öka vaccinationstakten inom primärvården de närmaste veckorna, säger Lena Andersson Nazzal, vaccinsamordnare inom Region Kronoberg.

     Vaccineringen sker på vårdcentralerna och bokning sker via webben eller telefon. Det finns ingen möjlighet att välja vaccin. Om man inte vill ha ett visst vaccin har man rätt att tacka nej, men då kommer man få vänta på att bli vaccinerad, uppger Region Kronoberg.

     Under nästa vecka kommer alla inom åldersgruppen även få ett vykort hem med information om hur man bokar tid.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

     Läs mer