Annons

Regionen får ny heltidspolitiker

Växjö • Publicerad 30 maj 2018
Foto: Johan Christensen

Efter höstens val väntas Region Kronoberg få sin fjärde heltidspolitiker. Det är ordförandeskapet i Hälso- och sjukvårdsnämnden som görs om till heltid - med ett arvode på 65 400 kronor i månaden. Beslut tas i juni.

– Idag är den halvtid, 50 procent, men vi har sett under året att det är ett så tungt uppdrag med så många viktiga frågor att vi behöver göra en förändring. Hälso- och sjukvården är överhuvudtaget en så pass dominerande verksamhet i regionen att det här är en nödvändig förändring, säger RosMarie Jönsson-Neckö (S), ordförande i regionens organisationsutskott, till Smålandsposten.

Dessutom stärks oppositionens roll i nämnden. Rollen som andre vice ordförande arvoderas i dag som en 30-procentig tjänst men efter valet blir den 60-procentig.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons