Annons

Regionen föreslår vårdval BUP

Kronoberg • Publicerad 31 maj 2019
.
.Foto: Jan Bärtås

Regionstyrelsen har sagt ja till vårdval BUP. Beslutet handlar om att föreslå Regionfullmäktige att fastställa Regelbok 2019 för Vårdval Kronoberg inom specialiserad barn- och ungdomspsykiatri i öppenvård, att gälla från och med 1 januari 2020.

– Det är med spänning vi nu presenterar Vårdval BUP. Ett beslut om detta skulle innebära kortare köer och ökad kvalitet för våra barn och unga. Jag har svårt att förstå de partier som inte är positiva till detta, säger regionstyrelsens ordförande, Mikael Johansson (M).

Köerna till BUP har enligt ett pressmeddelande från Alliansen i Region Kronoberg BUP ökat från ett 50-tal till omkring 400. Genom att öppna för andra aktörer inom Barn- och ungdomspsykiatrin hoppas partierna nu att den negativa utvecklingen ska vända.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons