Annons

Provsvaren för covid-19 försenade

Kronoberg • Publicerad 10 september 2021 • Uppdaterad 13 september 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: PETTER ARVIDSON

Under fredagen meddelande Region Kronoberg att provsvaren för antalet nya covidfall inte kommit än och att siffran i stället kommer att uppdateras på måndagen 13 september.

– Det handlar om att provsvaren inte kommit från labbet vi använder oss av än. Jag vet inte varför, de kanske har mycket. Men det händer lite då och då, senast för ett par veckor sedan. Jag vet inte om vi skrev det då, men det kan ha framgått genom att vi redovisade ovanligt få nya fall, säger Marie Lendahls, pressekreterare på Region Kronoberg.

Annons

Region Kronoberg redovisar nya siffror varje dag runt klockan 10. Har provsvaren inte inkommit tills dess hinner de inte komma med i den dagliga statistiken på webben.

Samtidigt meddelar regionen att sex patienter vårdas på sjukhus för covid-19, varav ingen är i behov av intensivvård. Det betyder att en person har skrivits ut från intensiven sedan gårdagen.

Här saknas innehåll

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons