GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Regionen investerar 213 miljoner i elbussdepån

Växjö • Publicerad 2 november 2020
.
.Foto: Lennart Ernstsson

Under regionfullmäktiges möte förra veckan togs det beslut om elbussdepån som varit planerad sedan tidigt i år. Regionfullmäktige kommer att investera 213 miljoner kronor i elbussdepån. 165 miljoner av dessa går till byggnadsinvestering och resterande 48 miljoner kronor kommer att gå till markinvesteringar.

Bakgrunden är Region Kronobergs inriktning att samtliga stadsbussar inom Växjö tätort ska drivas med el från och med juni 2023. För detta krävs en ny elbussdepå, som planeras i området Norrängen i Växjö.

Tanken är att de gamla byggnaderna som tidigare har haft barn- och ungdomshabiliteringen ska rivas för att lämna plats för elbussarna. Den nuvarande bussdepån på Hammerdalsgatan ska vara kvar för att ta emot de gasdrivna regionbussarna. Tanken är även att Hjälpmedelscentralen på Norrängen ska flytta, eventuellt till Sigfridsområdet.

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.