Annons

Regionen öppnar informationshubbar – ska få fler att vaccinera sig

Kronoberg • Publicerad 6 maj 2021
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Region Kronoberg startar informationshubbar med vaccinationsinformation i länets kommuner. Med start i juni ska Regionen arbeta uppsökande för att nå personer som det är svårt att nå med information om vaccination.

Enligt Region Kronoberg är personer som är svåra att nå exempelvis socioekonomiskt utsatta grupper, personer som inte använder 1177.se, papperslösa och personer som talar andra språk.

Annons

– Syftet är att göra vaccineringen tillgänglig för alla invånare i Kronoberg och få fler att vaccinera sig, säger Maria Sääf, utbildningsledare och samordnare av insatsen.

I informationshubbarna ska hälsokommunikatörer informera och kunna hjälpa till med att boka tid för vaccination.

– Vi ska slå upp ett tält på cirka tio olika i platser i länet där vi kan nå de här personerna och vi behöver se till så att vi är på rätt ställen. De hälsokommunikatörer som är med ska kunna prata arabiska och även andra språk om vi ser det behovet. Vi ser så klart till att göra detta på ett smittsäkert sätt, säger Jenny Folkesson, folkhälsoutvecklare.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons