Annons

Regionen öppnar tidsbokningen för fler – ”blev lite tagen på sängen"

Växjö • Publicerad 2 juni 2021
.
.Foto: LENA GUNNARSSON

Region Kronoberg har öppnat upp tidsbokningen för vaccinering mot covid-19 för personer som är födda 1971 eller tidigare. Vaccinationen sker på vaccinationsplatser i Kronobergs samtliga kommuner.

– Jag blev lite tagen på sängen, vi hade inte tänkt släppa dem förrän på måndag, men det är okej. sade Lena Andersson Nazzal, vaccinsamordnare i Region Kronoberg, till P4 Kronoberg under onsdagsmorgonen.

Annons

Under eftermiddagen gick Region Kronoberg själva ut med ett pressmeddelande om att personer som är 50+ kan boka vaccintid.

– Vi såg att det fanns gott om vaccintider de kommande veckorna, därför har de externa vaccinatörerna nu öppnat upp för 50+ några dagar tidigare än planerat, säger Lena Andersson Nazzal.

I nuläget är det i första hand de externa vaccinatörerna, en i varje kommun, som öppnar upp för personer födda 1971 eller tidigare. I nästa vecka ansluter privata vårdcentraler som vaccinerar i fas 4.

Den andra dosen ska tas sju veckor efter den första.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons