Annons

Regionen på jakt efter nytt altarbord

Växjö • Publicerad 1 oktober 2020

Tidigare i år stod en helt nu byggnad för vuxenpsykiatri klar på Sigfridsområdet. Det finns flera psykiatriska mottagningar och avdelningar samt en andaktsrum. Enligt Region Kronoberg finns nu ett behov av ett nytt altarbord eftersom det äldre var anpassat för andaktsrummets tidigare lokaler.

Nu har regionen utlyst uppdrag för konstnärlig gestaltning av altarbordet, som måste vara fritt från symboler för specifika religioner.

Annons

"Verksamheten önskar ett altarbord som är relativt litet och enkelt att flytta, dels på grund av rummets storlek men också eftersom altarbordet vid olika tillfällen och sammankomster kommer behöva ha olika placering i rummet. Rummet används främst till andakt och vissa ceremonier. Bordet bör ha mått omkring 100 - 120 centimeter brett, 40 centimeter djupt och 90 centimeter högt”, skriver Region Kronoberg.

Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons