Annons

Regionen ryter ifrån: ”Helt oacceptabelt och oetiskt”

Region Kronoberg har fått indikationer om att arbetsgivare uppmanar sina anställda att ljuga om att de tillhör riskgrupper för att gå före i vaccinationskön.
Växjö • Publicerad 28 maj 2021
Lena Andersson Nazzal
Lena Andersson NazzalFoto: Filip Sjofors

Region Kronoberg har tidigare gått ut och berättat att det finns personer som bokar upp vaccinationstid trots att det inte är deras tur i prioriteringsordningen.

– Vi har skärpt till reglerna och har striktare kontroller. Nu måste man styrka rätt ålder eller riskgrupp. Vi är väldigt noga med det och det är ingen ide att försöka boka tid. Du blir avvisad, säger vaccinsamordnare Lena Andersson Nazzal.

Annons

Hon berättade under fredagens pressträff att det går rykten om att anställda uppmanas ljuga om att de är i riskgrupp.

– Vi har fått signaler att det finns arbetsgivare som uppmanat anställda att uppge att de är i riskgrupp för att kunna gå före i kön och få en vaccinationstid. Det är helt oacceptabelt och oetiskt. De gör oss väldigt upprörda.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons