Annons

Regionen satsar miljoner på projektet

Kronoberg • Publicerad 11 augusti 2020
Foto: Johan Christensen

Regionala utvecklingsnämnden har beslutat att stödja den tredje fasen av Vinnovaprojektet Smart Housing Småland. Totalt rör det sig om ett stöd på sex miljoner kronor mellan åren 2020 och 2023.

Smart Housing Småland är ett tioårigt Vinnväxtinitiativ som startades 2013. Initiativet stimulerar innovativ tillväxt inom trähus- respektive planglasindustrin och det värdesystem de ingår i.

– En innovationsmiljö kring husbyggnad är självklar i Småland och jag är glad att vi nu går vidare med det arbetet. Vi är starka inom trä, glas och husbyggnad. Dessutom har vi höga ambitioner kring hållbarhet och miljö i Kronoberg. Dessa ambitioner samsas väl inom Smart Housing. Nu går vi in i slutfasen på projektet och jag ser fram emot flera spännande resultat som stärker näringslivet i regionen, säger Thomas Ragnarsson (M), regionala utvecklingsnämndens ordförande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons