Annons

Regionen satsar på konst utomhus

Kronoberg • Publicerad 25 september 2018
Foto: Pressbild

Som en del av Region Kronobergs satsning på att utveckla bild- och formområdet och tillgängliggöra samtidskonst i hela länet arrangeras projektet Här & Där. Tre konstnärer, Jan Carleklev, Petra Lindholm och Markus Emilsson, har kombinerat ljud, video och fysiska installationen i en ljudpromenad.

– Kronoberg ska vara ett attraktivt län att leva i både för konstintresserade som för yrkesverksamma konstnärer. Därför är det viktigt att göra det möjligt både för kronobergarna att ta del av konst på oväntade platser i länet och för konstnärer att utveckla sin profession och hitta nya samarbeten, säger Ragnar Lindberg (S), ordförande Kulturnämnden, i ett pressmeddelande.

Annons

”Under 25 minuter genom skog och äng möter besökaren dramatiserade scenerier och omsluts av ett ljudlandskap av lokala röster och göranden. Det blir en färd i tid och rum där du som besökare får växla mellan visuella skärmupplevelser, ljudinstallationer och materiella inspel i naturrummet”, står det i pressmeddelandet.

Utställningarna sker i Pjätteryd, Älmhult och Alvesta. Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons