Annons

Regionen tystar anställda – "tyst bestraffning”

Kronoberg • Publicerad 2 april 2021
Foto: JOHAN CHRISTENSEN, SMÅLANDSPOSTEN

Enligt Smålandsposten är det allt fler anställda inom Region Kronoberg som inte vill prata med media med risk för ”tyst bestraffning” från ledningen.

”Mitt namn kan inte finnas med någonstans ifall detta är något ni väljer att gå vidare med, regionens ledning har gjort tydligt för oss att man inte uppskattar att vi pratar med media och 'tyst bestraffning' genomförs så därför måste jag vara anonym”, har en anställd sagt till Smålandsposten.

Annons

Det strider mot meddelarfriheten som innebär att offentliganställda, utan risk för påföljder, får lämna uppgifter till massmedier för publicering. Regiondirektör Martin Myrskog tycker att det är beklämmande om det finns en utbredd tystnadskultur inom Regionen.

– Vi har ett ledarskapsproblem om det är så. Vi jobbar jättemycket med vår värdegrund som är Respekt för människan. Det ska vara högt i tak och vi ska tåla en dialog. Jag ser inga problem med att personal vänder sig till media. De ska känna sig trygga i att kontakta media, men de får också gärna kontakta mig, säger Martin Myrskog till Smålandsposten.

Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons