unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Regionen vädjar till allmänheten

Hälso- och sjukvårdsdirektören Roger O Nilsson.
Hälso- och sjukvårdsdirektören Roger O Nilsson.
Foto: Urban Nilsson

Smittspridningen i Kronobergs län har ökat och under påskhelgen har antalet inneliggande patienter med covid-19 nästan fördubblats. Under en extrainsatt presskonferens vädjade Region Kronoberg till allmänheten.

– Vi ser ett ökat antal smittade och ett ökat tryck på sjukvården. Vi är lite oroliga över att folk tror att faran är över. Känslan är att folk tror att man kan återgå till ett mer normalt liv. Vi vill vädja till Kronobergarna att hålla i och hålla ut, följ restriktionerna som finns och håll er till dem. Håll avstånd, börja inte umgås för tidigt, handla ensamma och tvätta händerna. Fortsätt ha orken att hålla i de här restriktionerna. Vi kan inte slappna av, säger Roger O Nilsson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Kronoberg.

Enligt honom är det först när sista sprutan är tagen som man kan börja kolla på att återgå till ett mer normalt liv.

Foto: Region Kronoberg
Foto: Region Kronoberg