Annons

Regionen väljer lokala ägg

Publicerad 13 april 2017

Region Kronoberg har i dagarna tecknat avtal med Gårdsby ägg AB om leverans av ekologiska ägg. Avtalet är ett resultat av den regionala livsmedelsstrategin där ett delmål är att få fler lokala leverantörer att lämna anbud.

De 14 ton ekologiska ägg som Region Kronoberg upphandlar årligen kommer från och med nu att levereras från det egna länet och leveranserna beräknas komma igång lagom till påsk. Det nya avtalet gäller leveranser till sjukhusen i Växjö och Ljungby samt verksamheterna vid Ryssby, Grimslöv och Tingsryd. Äggen kommer från Gårdsby, strax utanför Växjö.

Annons

– Den som ska leverera ägg till Region Kronoberg måste uppfylla kraven vi ställer på kvalitet, miljö och djurskydd och kunna leverera de kvantiteter som efterfrågas. Denna gång var det ett lokalt företag som lämnade bästa anbudet, säger kostchefen Doris Johansson.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons