GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Regionens nya budget klubbad – SD ändrade sig

     Kronoberg • Publicerad 20 juni 2021
     Foto: Daniel Svensson

     I veckan klubbades Region Kronobergs budget för 2022 och flerårsplan 2023-2024 igenom. Det blev Alliansens budget som gick igenom, efter viss dramatik.

     När regionstyrelsen sammanträdde valde Sverigedemokraterna att rösta på Socialdemokraternas budgetförslag. Men under regionfullmäktige drogs stödet tillbaka och SD lade ner sina röster efter att deras förslag röstats ner.

     – Efter att ha vägt samman det som står i budgetförslagen med debatter och resonemang anser vi att detta är det näst bästa för Kronobergs invånare, säger Robert Fredriksson (SD) till Smålandsposten.

     Därmed kunde Alliansens budget vinna med 29 röster mot Socialdemokraternas 24 röster.

     – Det här är en budget där vi satsar på att ta hand om pandemis efterverkningar. Vi behöver arbeta ifatt den uppskjutna vården, ta hand om slutkörd personal och locka tillbaka resenärer till kollektivtrafiken. Men budgeten måste också påbörja resan mot den nära vården, säger Mikael Johansson, regionstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.