Annons

Regionteatern firar Pride

Regionteatern Blekinge Kronoberg bjuder in till en helkväll med Pridetema. Besökaren bjuds bland annat på berättelser från hbtq-personer i Växjö men också på musik- och teaterframträdanden.
Växjö • Publicerad 9 maj 2019
Foto: HE Nygren AB

Den 10 maj väntar en kväll full av överraskningar på regionteatern i Växjö.

– Kvällen ska kännas som en raket. Vi börjar med ärliga berättelser och slutar med glitter. Festkänslan kommer att öka för varje programpunkt, säger Andreas Dahl, dramapedagog och husregissör på Regionteatern Blekinge Kronoberg.

Annons

Kvällen börjar med medborgarscenens Pride-ensemble. Då bjuds hbtq-personer i Växjö med omnejd in i strålkastarljuset för att berätta sina historier.

– Då lyfter vi fram sanna berättelser och tankar från hbtq-personer. Det känns viktigt att ensemblen får skildra sina känslor och upplevelser.

Efter medborgarscenen väntar en poetisk hyllning till Jonas Gardell. Då tolkar regionteaterns skådespelare Jonas C Wahlström tusenkonstnärens poesi, texter och musik.

– Publiken får lyssna till Jonas Gardells klassiker men också hans lite mer okända verk.

Kvällens konferencier är cabaréstjärnan Björta, vars riktiga namn är Björn Törnblom. Björn Törnblom är bland annat känd som en av dansarna från Let's Dance men har med sin dragpersonlighet varit konferencier för flera olika shower, galor och i den svenska uttagningen till Miss World. Tillsammans med Andreas Dahl kommer de att hålla ett PrideLiveQuiz.

– Under quizet blir det frågor, allsång och massa överraskningar. Då uppträder även Björta.

Kvällen avslutas med en konsert av Lizette Lizette. Den icke-binära artisten har sedan debutskivan ”Queerbody” 2017 haft en stadigt växande fanbase i Sverige, Tyskland och USA.

– Det blir en fin avslutning med fest- och klubbkänsla. Vi hoppas att det blir smockat med folk.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons