Annons

Regionteaterns lokaler ses över

Växjö • Publicerad 26 november 2019
.
.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Arbetsmiljön och tillgängligheten i Regionteatern Blekinge Kronobergs lokaler på Ringsberg i Växjö har kritiserats. Nu får Vöfab i uppdrag att utreda vad som på kort sikt kan göras för att förbättra arbetsmiljön och öka tillgängligheten i lokalerna.

– Vi vet att det behöver vidtas åtgärder, både vad gäller arbetsmiljön för de som arbetar på teatern men också tillgänglighetsmässigt för de som besöker teatern. Vi har på ägarsamråd diskuterat behovet av både kort- och långsiktiga lösningar och det finns behov av att arbeta parallellt med dessa. Teatern är en viktig del i Växjö kommuns kulturliv och vi ägare tar frågan på stort allvar, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun.

Utredningen ska fokusera på det som behöver göras i närtid för att nå en bättre status på lokalerna. Utredningen ska också belysa utmaningar, möjligheter och investeringsbehov utifrån ett långsiktigt perspektiv.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons