Annons

Rekord för satsningen i Växjö

Växjö • Publicerad 18 mars 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Urban Nilsson

Förra året var det premiär för UngDrive, där ungdomar sommarjobbar som entreprenörer, i Växjö kommun. Inför årets omgång har det slagits ansökningsrekord och antalet platser till UngDrive Kronoberg har utökats.

Det har kommit in över 50 ansökningar till 20 platser i Växjö kommun, vilket är det bästa söktrycket i hela Sverige. Nu har nämnden för arbete och välfärd beslutat att tillföra 50 000 kronor för att utöka antalet platser till 27.

- Företagandet bland unga behöver vända uppåt. UngDrive är ett alternativ i Växjölöftet Sommar för unga som hellre vill skapa sitt jobb än skaffa ett jobb. Det är bra för det framtida jobbskapandet om fler får prova på att vara företagare och utveckla sina färdigheter som entreprenör, säger Oliver Rosengren (M), kommunalråd och ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons