Annons

Rekord för unika satsningen

Växjö • Publicerad 11 januari 2019
Foto: Stefan Silvander Ahlrik

För tre år sedan startade vård- och omsorgscollege i Kronoberg i samverkan med länets kommuner och Region Kronoberg en satsning på upplevelseverkstäder. Syftet är att öka åttondeklassares kunskap om och intresse för yrken inom vården.

Sedan starten har det skett en tydlig ökning av antalet sökande till vård- och omsorgsutbildningarna i flera av länets kommuner. Bland annat har Teknikums vård- och omsorgsprogram dubblat antalet platser på grund av fler sökande och Växjö Fria har kö in till vård- och omsorgsprogrammet.

Annons

I januari startar årets omgång av upplevelseverkstäderna och totalt deltar 2 400 elever och 150 lärare, vilket är besöksrekord.

- Att alla elever i årskurs 8 deltar på upplevelseverkstäder i en region är unikt och genomförs inte på någon annat ställe i landet på det här sättet. Undersköterskor och motsvarande är vår största yrkesgrupp och där vi behöver öka andelen sökande. Yrket är fantastiskt, personalen gör skillnad varje dag, valmöjligheter och utvecklingsområden i branschen är många och det är viktigt att vi visar våra ungdomar bredden och möjligheterna, säger Catarina Lindahl-Petäjä, verksamhetsledare i Vård- och omsorgscollege Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons