Annons

Rekordår för Växjöföretaget

Publicerad 9 februari 2017
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten

Växjöbaserade Fortnox redovisar sitt hittills bästa bokslut någonsin. Koncernens nettoomsättning ökade med 46 procent 2016 jämfört med året innan, till 189,3 miljoner kronor, som är en fördubbling på två år. Resultatet efter skatt uppgick till 32,6 miljoner kronor. Under året fick företaget 40 000 nya kunder och stärker sin position som ledande leverantör av internetbaserade affärssystem för mindre företag, föreningar och organisationer.

"Med en delvis ny ledning med mångårig erfarenhet av digitalisering och finansiell verksamhet, en rekordstor orderstock och stabila finanser, är vi väl rustade för att ta oss an kommande utmaningar", skriver företagets nytillträdde vd, Nils Carlsson, i bokslutskommunikén.

Annons

Fortnox har sammanlagt över 155 000 kunder som sköter bokföring, fakturering och annan administration i företagets molnbaserade program.

…

TIPSA OSS OM NYHETER! Maila till tips@vxonews.se eller skriv ett meddelande på Facebook.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons