Annons

Rekordmånga blev antagna till Linnéuniversitetet

Växjö • Publicerad 16 juli 2021
Genrebild studenter.
Genrebild studenter.Foto: Daniel Ekholm

Under fredagen fick drygt 300 000 potentiella studenter besked om att de blivit antagna till de högskoleutbildningar de sökt. Av dessa har 31 574 antagits till Linnéuniversitetet. Det är nytt antagningsrekord och en ökning med 11 procent från föregående år.

Linnéuniversitetet fortsätter på den inslagna vägen och ökar med ytterligare 3 000 fler antagna än förra hösten. Det placerar Linnéuniversitetet på en fjärde plats över flest antagna per lärosäte i Sverige. Bara Stockholm, Uppsala och Umeå universitet har fler antagna till höstterminen 2021.

Annons

– Vi är så klart väldigt glada över att vi fortsätter vara attraktiva, även om vi vet att orsaken till viss del är coronarelaterad. Ökningen av kvarstående reserver är någon procent lägre men sammanfattningsvis ser vi en betydande ökning avseende både antalet antagna och reserver, säger Peter Citron sektionschef för antagningen vid Linnéuniversitetets studerandeavdelning.

Enligt Universitets- och högskolerådets (UHR) statistik har totalt 308 985 antagits till hösten, vilket är en ökning med 2 032 antagna (+0,7 procent) från föregående år.

– Den största förändringen finns bland sökande som är 35 år eller äldre – här har 47 329 antagits till distansutbildning, en ökning med 13,6 procent jämfört med hösten 2020. Att fler äldre söker distansutbildningar skulle kunna bero på att fler har vant sig vid online-formatet. Det är också en utbildningsform som passar bra vid kortare utbildningsinsatser, säger UHR:s generaldirektör Eino Örnfeldt.

Sista svarsdag för sökande som antagits i första urvalet är den 23 juli och den 29 juli får reserverna besked om de kommer in eller inte.

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons