Annons

Rekordmånga doser vaccin till Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 4 april 2021
.
.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Nästa vecka kommer 11 000 doser vaccin till Kronobergs län. Enligt Smålandsposten är det nästa dubbelt så många som regionen fick levererat den här veckan och nästan tre gånger så mycket som de senaste veckor.

– Det är ett rekord. Det är jättebra att det ökar på och nu gäller det bara att vi kan använda doserna som vi har tänkt oss och att vårdcentralerna har kapacitet att hinna vaccinera, säger Magnus Munge, chef på läkemedelsenheten, till Smålandsposten.

Annons

Ungefär hälften av vaccindoserna kommer i från Pfizer och den andra hälften i från Astra Zeneca.

För att möta den större mängden vaccin kommer Region Kronoberg försöka förstärka bemanningen.

– Vad vi försöker göra nu är att fördela ut så mycket som möjligt av detta så att vi snabbt betar av de äldre. Vi försöker hitta fler timanställda på de offentliga vårdcentralerna som kan hjälpa till med att vaccinera de närmaste veckorna, säger vaccinsamordnaren Lena Andersson Nazzal till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons