Annons

Rekordmånga elever driver UF-företag i länet

Publicerad 9 december 2021
Veronica Anderberg.
Veronica Anderberg.Foto: Pressbild

Rekordmånga elever driver UF-företag under läsåret 2021/22. Det gäller både i länet och i hela landet. 840 av totalt 36 000 gymnasieelever med UF-företag finns i Kronobergs län. Det är en ökning med 11,5 procent sedan förra läsåret. Mest populärt är UF-företagande för studenter som läser ekonomi eller teknik. En ökning noteras också på yrkesprogrammen, men där är siffrorna fortfarande låga.

– Vi är såklart stolta över att bidra till företagsamma individer som står redo för framtiden, men samtidigt behöver fler elever på yrkesprogrammen runt om i länet ges möjlighet att starta UF-företag. Vi hoppas på hjälp från beslutsfattare i Kronoberg för att prioritera de här frågorna, särskilt då forskning visar att UF-företag är ett viktigt verktyg för att till exempel stävja arbetslöshet säger Veronica Anderberg, regionchef Ung Företagsamhet Kronoberg.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons